Neopreeninaama

Olenkin jo pidempään odotellut taas pakettia kiinanmaalta ja tänään se sitten kolahti postiluukusta piristämään flunssaista sairaslomapäivää. Paketissa oli kaksi kappaletta neopreeninaamareita käytettäväksi kesän riennoissa kypäränä kanssa. Aihepiirit ovat varsin revitteleviä näissä naamareissa: toinen näistä on varustettu koko naaman kokoisella maltanristillä, kun taas toinen on varustettu pääkalloa jäljittelevällä ulkoasulla. Toiselta puolelta kumpikin maski on kuitenkin tasaisen musta ja se onkin varsin hyvä feature, aina kun ei tee mieli olla niin raflaava ulkonäöltään liikenteesä.

Ostin MP13-messuilta jo yhden neopreenisen puolinaamamaskin ja totesinkin hyvin pian, että maski toimi varsin pätevästi Bobsterin ajolasien kanssa, kunhan tajuaa vain laittaa lasit maskin päälle. Pienelläkin kireydellä lasit kun tiivistävät maskin silmien alta ja toisin kuin minkään huivin kanssa, laseihin ei vuoda hengitysilmaa ja täten lasit eivät huurustu. Niinpä päätikin hankkia maskeja lisää, joskin uuden kypärän hankkimisen myötä tuli myös selkeä tarve otsan suojaamiselle, uudessa kypärässä kun ei ole edes mahdollista käyttää mitään visiiriä. Niinpä tilasin taas jälleen kerran DX.com:ista todella edulliseen hintaan (siihen verrattuna siis, että kotimaassa yksi puolimaski maksoi kymmenen euroa ja kiinakaupassa taas kahdesta kokomaskista sai maksaa yhteensä tasan kymmenen dollaria) kaksikin kokomaskia.

Voisi helposti odottaa DX.com:in tuntien, että tuotteiden laatu ei ole kovinkaan korkea. Eikä tuohon hintaan toki kehtaa oikein mitään muuta toivoakkaan. Yllätys oli kuitenkin kohtuullisen suuri, kun paketista kuoriintui kotimaasta ostettuun verrattuna hyvin identtistä laatua. Tai ei oikeastaan identtistä, muutamia eroavaisuuksia löytyy: 1. neopreeni on aavistuksen verran ohuempaa. Tämä tekee maskista paremmin päähän istuvan ja paremmin sitä kautta päässä pysyvän. 2. Maski on hieman pienempi. Tämä on toki varsin yksilökohtainen juttu, mutta itselläni se tarkoittaa, että maski on sopivampi päähän. 3. hengitysaukot ovat paremmin tehty kuin kotimaasta ostamassani versiossa. Tästä syystä ilma virtaa ulos sieltä mistä pitäisikin, eikä poskista ja silmien alta.

Hintaansa nähden täydellinen ostos siis, suosittelen lämpimästi.

Maski 1 @ DX.com
Maski 2 @ DX.com

Lopuksi vielä sitten tietenkin kuva maskista omassa päässäni. Ensimmäinen lause, mikä tuli mieleeni katsottuani tätä kuvaa: "Täti pistää ne rahat siihen kassiin, niin ketään ei satu". Kaipa nämä pankkirosvoillekkin kävisivät.