VSOC Kansainvälinen Ralli 6.-9.6.2013 Yyteri, Pori

En muista olenko varsinaista postausta tästä aiheesta tehnyt, mutta tarkimmat lukijat varmasti muistavat, että suunnitelmissa on mennä kyseiseen tapahtumaan koko viikonlopuksi. Kyseessä siis YCCF:n järjestämä kansainvälinen ralli, johon on osallistumassa väkeä eri Yamaha custom -kerhoista ympäri maailman. Luvassa ohjelmaa ja motoristeja koko Yyterin leirintäalueen laajuudelta. Kyseessä on siis varsin kookas tapahtuma.

Koska olen menossa paikan päälle pyörällä, varasin siirtymiseen vähän aikaakin. Samalla reissulla sitten käyn moikkaamassa vanhempiani Punkalaitumella ja vietän yhden yön siis samalla siellä. Reittivalitakin on tällä kertaa jotain muuta kuin "suoraan kohteeseen lyhyintä mahdollista reittiä". Suunnitelmissa on välttää tuota kakkostietä kuin ruttoa ja kierrelläkkin vähän pienempien teiden kautta Tammelan ja Urjalan kautta. Matkaa ei juurikaan kerry enempää, matka-aikaa kylläkin. Mutta se, mitä olen tässä moottoripyöräillessä oppinut, on että "tärkeintä ei ole määränpää vaan matka".

Näillä näkymin matka sitten jaktuu todennäköisesti perjantaiaamuna tai mahdollisesti jo torstai-iltana Poriin ja sieltä takaisin lähden sitten ajelemaan sunnuntaina. Tarkoitus olisi taas sitten majoittautua sunnuntaina matkan varrella vanhemmillani ja sitten palata maanantaina takaisin kotiin. Maanantain reittiä en ole sen suuremmin suunnitellut, todennäköisesti, jos sää vaan on kelvollinen, reitti on kuitenkin taas jotain muuta kuin kakkostietä. Minulla on kuitenkin koko päivä aikaa käyttää kotiin palaamiseen.

Kilometrejä tulee suorallakin kotiinpalaamisella kuutisensataa mittariin joka tapauksessa, joten kyseessä on pisin koskaa tekemäni moottoripyöräreissu. Luotan kuitenkin sekä itseeni että pyörääni sen verran, että olen pelkästään innoissani tästä tulevasta reissusta.