Vähän lisää VSOC rallista ja lomareissusta

Jotenkin on tuntunut olevan kiire tässä viimeisen viikon aikana enkä ole oikein ehtinyt kirjoitetelemaan mitään tuosta rallista. Tässä nyt kuitenkin sitä tarinaa lomareissusta ja VSOC rallista.

Ajatuksenahan oli pitää ralliviikonloppua ympäröivinä päivinä vähän lomaa ja viettää aikaa niin pyörän selässä kuin vanhemmillanikin Punkalaitumella. Kamat pakkailin tiistai-iltana ja keskiviikkoaamusta sitten niitä kiinniteltiinkin pyörän satulaan. Näin jälkikäteen täytyy todeta, että eipä olisi onnistunut tuon tavaramäärän kiinnittäminen pyörään, jos en olisi hankkinut tuota sissybaria ennen reissua. Nyt tavarat sai köytettyä sissyyn kätevästi kiinni. Juuri ja juuri jäi tilaa istuakin.

Kuvan mukaisesta viritelmästä paketti muuttui vielä lopulliseen muotoonsa pamuupussin käännyttyä makuualustan päälle ja haettuani menomatkalla vähän kiinnitysremmejä.
Sitten töihin ja työpäivän jälkeen tien päälle. En oikein luottanut tavaroiden kiinnitykseen, joten ensimmäinen etappi oli Varusteleka Konalassa. Lekasta lähti mukaan pikalukittavia irtohihnoja muutama kappale, millä köytin paketin sitten tiiviimmin kiinni. Kiinnittäminen oli tosin tehtävä nopeasti, ulkona kun oli säätietojen mukaan 28 astetta lämmintä ja kuumalla parkkipaikalla tuollainen räpeltäminen on aika hikistä hommaa.

Ensimmäisen päivän päätepiste oli Punkalaitumella, vanhempieni luona, maaseudun rauhassa. Reitti kulki suunnilleen seuraavaa kaavaa noudattaen: Vihdintie - 2. tie - Liesjärvi - Tammela - Urjala - Punkalaidun. Sää oli pääosin matkaa varsin aurinkoinen ja kuuma, joskin Tammelan kohdalla sain muutaman vesipisaran niskaani. Pysähdyin kiskomaan sadehaalaria päälle ja ajelinkin haalari päällä aina Urjalaan asti vaikka sade kesti noin minuutin haalarin pukemisesta. Myös Urjala - Punkalaidun välillä satoi, tällä kertaa vähän enemmän, mutta totesin itselleni päätepisteessä olevan sauna lämpöisenä saavuttuani, joten kastuminen olisi samatekevää.

Torstaipäivä menikin sitten ihan muissa merkeissä, lähinnä kierrellessä (autolla) lähiseutuja ja uiden ja muuten viihtyen. Yyteriä kohden lähdin sitten heti aamusta perjantaina. Pysähdyin matkan varrella ainoastaan Bikers Housessa Nakkilassa hörppäämään kahvit ja sitten suorinta reittiä kohti Yyteriä. Yyterissä olikin jo täysi hulina päällä, suuri osa porukasta kun oli paikalle saapunut jo edellisenä päivänä. Tuttuja naamoja olikin vastassa heti useitakin ja pyöräkin sai huomiota osakseen. "Hippicustomiksi" luonnehdittu pyörä sai mukavaa palautetta vähän kokeneemmiltakin konkareilta. Motivaatio rakentaa pyörää eteenpäin kasvoi kommenttien myötä taas giljoona pykälää.

Sisäänkirjautumismuodollisuuksien jälkeen lähdin etsimään telttapaikkaa, jonka löysinkin tapahtumateltan vierestä. Täytyy sanoa, että valinta oli täydellinen. Harvemmin löytyy noin tasaista paikkaa ja sijoitus oli kuitenkin vähäisten majoittujien tässä nurkassa takia myös hyvin rauhallinen. Tietenkin jos ei ota huomioon teltan aiheuttamaa meteliä. Telttaa pystytellessäni vastaan tuli ikävä yllätys: teltan takakepistä jännittäessä kuului ikävä rusahdus ja tarkemmin asiaa tukiessani huomasin kepin haljenneen. Ystävällinen kerholainen tarjosi kuitenkin apuaan roudariteipin muodossa ja sain teltan pystyyn.


Siispä kohti kauppaa pyörällä. Tai ei nyt aivan. Yritys oli kyllä kova, mutta olin unohtanut pyörän avaimet virtalukkoon ja virrat päälle. Koska pyörässä on tuplalyhty ja valoa lyhyilläkin 110W eteenpäin, akku ei kovin kauaa kestä. Onneksi tälläkin kertaa apu oli lähellä: myyntikojuissa työskentelevällä suutarilla oli tarjota lainaksi jumppack, millä sain annettua apuvirtaa pyörälle. Seuraava tunti menikin sitten Porin saaristoa kierrellen ja virtaa akkuun lataillen.

Alkuvaikeuksien jälkeen loppuilta menikin sitten saunomisen, hidasajokilpailun ja best bike-ehdokkaiden ihailemisen parissa. Tarjolla näytillä oli ensimmäisenä iltana lähinnä isompia läskipyöriä Viragojen jäädessä vähän vähemmälle huomiolle. Komeita pyöriä yhtä kaikki.

Seuraava päivä sarasti taas kauniina ja aurinkoisena. Aamupalan jälkeen tein pikaisen visiitin kauppaan edellisillasta viisastuneena hyttysmyrkkyä ostamaan. Tokihan olin jo joka puolelta syöty, mutta pelastin sen sentään mitä pelastettavissa oli. Palattuani kaupasta havaitsin, että ride out -letka alkoi muodostumaan portille. Siispä äkkiä vaihtamaan ajokuteita ja letkan perälle. Suhteellisen pian lähdimmekin liikkeelle, minä ja noin 60 muuta pyörää. Ennalta tuo letkassa ajaminen vähän jännitti, mutta nopeasti alkoi löytyä rutiini ajamiseen tällaisessakin olosuhteissa. Reitti kulki ensin Kauvatsan Gulfille ja sieltä sitten ruokailemaan Köffi-nimiseen lounaskuppilaan Merikarvian Lankoskella. Sieltä palasimme sitten Porin saariston kautta takaisin Yyteriin. Matkaa mittarissa oli noin 240 km ride outin jälkeen ja ihmetys olikin suuri, kun menin tankkaamaan pyörää seuraavana aamuna: bensaa 10 litran tankkiin meni vain ihan inasen yli 6 litraa lisää.

Kauvatsan Gulffilla
Ilta menikin sitten taas saunomisen ja pyörien ihastelun parissa. Toisena iltana oli Viragotkin vähän paremmin edustettuna, mukana olivat mm. varsin näyttävä (kuulemma) Ruotsin YCC-kerhon perustajan chopperi sekä todella nätiksi laitettu tamperelainen bobberi. Paljon tuli juttua väännettyä ja ideoita tallennettua niin kameralla kuin pään sisällekkin. Joukossa oli myös muutamia erikoisuuksia ulkomailta, mm. Suomessa ilmeisesti rekisteröintikelvoton Rider, joka keräsikin yleisön huomiota runsaalla otteella.

Sunnuntaina oli kotiinlähdön aika ja suunta olikin taas kohti Punkalaidunta. Olin pakannut kaikki kamani ja syönyt aamupalan jo ennen yhdeksää ja pääsinkin rauhallisessa aamuliikenteessä ajelemaan kaikessa rauhassa vanhemmilleni, jossa vietimme puuhakasta päivää isäni kanssa.

Maanantaina suunta oli sitten vuorostaan kotia kohti. Vähän viilemmässä säässä ja sateenuhan alla päätin lähteä liikenteeseen heti aamusta ja siinä yhdeksän nurkilla lähtikin sitten pyörä liikkeelle kohti Helsinkiä reitillä, joka kulki noin suunnilleen seuraavasti: Punkalaidun - Urjala - Loppi - Klaukkala - Helsinki. Kotimatkalla pysähdyin vielä syömään Snackyssä ihan kotinurkilla ja kotiin päästyäni kaaduin reissun väsyttämänä kolmen tunnin päiväunille sohvalle.

Lisää kuvia rallista löytyy kuvagalleriastani