Bolt Suomeen!

No kyllä! No todellakin KYLLÄ!

Yamaha ilmoitteli tuossa alkuvuodesta varsin mielenkiintoisen kustompyörän tuomisesta jenkkimarkkinoille. 950-kuutioinen, bobber-tyyppinen "sportster-klooni" kantaa rapakon takana nimeä Star Bolt ja on jopa suhteellisen kohtuullista hintaluokkaa (jenkeissä alta 10000 dollaria). Spekulaatiota käytiinkin Suomen Yamaha kustomipiireissä, että tuleeko tuo pyörä koskaan Suomeen. Toisia ihastutti, toisia taas kauhistutti ja loi toisille huolta, josko tämä syrjäyttää jonkun mielenkiintoisemman mallin maahantuonnin.

Eilen Yamaha Suomi kuitenkin ilmoitti seuraavanlaisella tekstillä uuden mallin saapumisesta ensi vuoden markkinoille:

Yamahan XV950/ABS ja XV950R -moottoripyörämallit ovat bobber-tyylisiä uutuuksia kaudelle 2014. Niissä perinteinen, custom-tyyliä kunnioittava ulkomuoto yhdistyy modernin ketterään ajokäytökseen ja hallittavuuteen. Muotoilu ja pelkistetyt metalliosat korostavat bobber-tyyliä ja ilmajäähdytetty, kaksisylinterinen V-moottori takaa tarvittavan voiman. Kokonaisuuden kruunaa matala satula ja istuinkorkeus.
Mukaan oli liitetty myös joukko kuvia ja tarkkasilmäisempihän sitten huomaa (minun täytyi nukkua yön yli kunnes palaset loksahtivat kohdalleen), että kyseessähän on Bolt!. Ja kuten tuo Yamahan ilmoituskin kertoo, molemmat versiot Boltista/XV950:stä tullaan näkemään Suomessa!

No kyllä, eiköhän tässä sitten ole se pyörä, johon vaihto tulee sitten kun alkaa olla isomman tarve!

Lisää kuvia löytyy Yamaha Suomen Facebook sivulta.