Hansikasta kesäkelille kaupunkiin

Kesällä ei tee oikein mieli kiskaista käteen goretexisiä ajohanskoja niiden paahtaessa nakit hyvin kypsäksi lyhyessäkin ajassa. Olenkin kesällä kaupungissa käyttänyt aika paljon ihan tavallisia miesten nahkahaskoja, mutta edellisten hanskojen kestettyä noin kuukauden käytössä päätinkin etsiä jotain muuta edullista vaihtoehtoa. Viime viikonloppuna sitten käväisimme Varustelekassa, josta löytyikin ratkaisu.

Kyseessä ovat Mil-Tecin valmistamat perus neopreenihanskat. Hintaa hanskoilla oli noin kympin verran, joten kyseessä on hyvin edulliset hansikkaat. Materiaalina siis neopreeni ja hanskat ovat varustettu ranteen kohdalta tarrakiristyksellä.

Lauantaina tuli sitten illalla heitettyä muutaman tunnin mittainen lenkki nämä hanskat kädessä ja täytyy myöntää kyllä, että hintaansa nähden tuntuvat hanskat olevan varsin onnistunut ostos. Viima ja itsemurhaötökät eivät pääse käsiä kiusaamaan ja hanskoissa (toisin kuin yleensä) on sormien mitoitus tehty miehekkäille nakkisormille sormien ollessa varsin tilavat niiden pituuteen nähden. Vähän lämpöiset tuntuivat tosin olevan auringon paistellessa, mutta illan viiletessä ne pääsivät varsin hyvin oikeuksiinsa. Hanskat istuvat hyvin käteen ja joustavat mukavasti. Vaikka neopreeni on suhteellisen paksua, ei silti sorminäppäryys kärsi liikaa ja hanskat kädessä pystyykin tarvittaessa räpeltämään vaikkapa kypärän hihnan lukitusta suhteeellisen vaivattomasti.

Tuote Varustelekan sivuilla