Maalaussuunnitelmia (taas)

No nyt alkaa realisoitumaan pyörän maalauttaminen. Tarve oikeastaan onkin suhteellisen ajankohtainen, nyt kun olisi tarkoitus vihdosta viimein toteuttaa se ihan ensi metreistä asti mielessä ollut kilven siirtäminen takapyörään ja takalokarin modifoiminen. Suunnitelmat ovat nyt kiteytyneet kahteen vaihtoehtoon:

1) harjattu teräs.

Ideana olisi siis harjata pyörä teräkselle ja lakata sitten pinta. Ongelmaksi tämän kanssa tosin tulee sellainen asia, että pelkkä lakka ei ole riittävä suoja esim. ruostumista vastaan. Pulverilakka olisi kyllä vaihtoehto, mutta tiedusteltuani asiaa eräästä pulverimaalaamosta, nousi esiin toinen ongelma: harjauksen jälkeen tankkia ei voisi oikein käsitellä millään eikä siihen voisi koskea suunnilleen millään, koska kaikki rasvajäljet sormenjäljistä lähtien palavat pulveriuunissa mustaksi.

2) mattamusta.

No mattamustahan on varsin simppeli ajatus ja antaisi sitten hyvän pohjan jatkojalostaa vaikkapa pinstripeillä tai muulla vastaavalla pyörän ilmettä eteenpäin. Tässäkin kohden heräsi ajatus pulverimaalauksesta. Pulverimaali kun kestää vähän tavallisia maaleja paremmin kolhuja ja mattavärissä se on varmasti (aiemmin näkemieni pulverimaalausten perusteella) varsin kelvollisen näköistä.

Pulverimaalauksessa tulee kuitenkin eteen yksi ongelma: pienet pulverimaalaamot eivät pysty maalaamaan etulokaria, joka on tietenkin muovia. Ajattelinkin ratkaista siksi ongelman sillä tavoin, että yliteippaan etulokarin hiilikuitujäljitelmällä. Saapahan sitten samalla vähän detailia.

Taidan kallistua edelleen sen mattamustan puoleen. Tmi Tuomo Nikama (tuo edellä mainittu pulverimaalaaja) tarjosi vieläpä hyvin kelvollisen hinnan takalokarin ja tankin hiekkapuhallukselle ja maalaukselle, veloitus moisesta operaatiosta kun olisi 150 €! Olin varautunut vähän suurempaan summaan, mutta tämähän on varsin loistavaa!

Nyt sitten pitäisi hankkia enää takavalo ja se sivukilpiteline. Sen jälkeen sitten rälläkkää ja dremeliä hurjia määriä ja takalokari uuteen uskoon.