Vesitiivistä pussukkaa edullisesti

Välillä ihan kaupungissakin olisi tarve saada tavaroita suojaan sateelta ajaessa. Vaikka tuo ehkä kaikista eniten sadetta pelkäävä laite, eli puhelin, onkin sateelta jonkinmoisessa turvassa kiinalaisessa "vesitiiviissä" puhelinkotelossa, ei sitä kiinnostaisi kastella esimerkiksi lompakkoa, jos sade sattuu yllättämään. Ja onhan sitä mukana välillä kaikennäköistä muutakin pikkuelektroniikkaa kuten tabletteja, kameroita, jne.

Moottoripyöräharrastuksen lisäksi tulee joka kesä vietettyä aikaa luonnossa. Retkeily onkin varsin rakas harrastus ja välillä näiden kahden harrastuksen väliltä löytyy myös yhdistäviä tekijöitä ainakin varusteiden puolelta; moottoripyörällä reissatessa kun saattaa tarvita myös retkeilyvarusteita aina aika ajoin. Sieltä suunnalta löytyi myös tähän sateelta suojaamiseen. Olemme juurikin lähdössä kesäloman aluksi muutamaksi päiväksi Repoveden kansallispuistoon Kouvolaan ja koska vuokrasimme kanootin, tuli tarve hankkia vedenpitävää kantovälineistöä reissua varten.

Näitä erilaisia vesitiiviitä kantolaitteita ja pusseja löytyykin sitten kaikenlaista ja -hintaista, lähtien edullisista, rinkan/repun sisäpusseista aina Ortliebin kaltaisten laatumerkkien kalliisiin kantojärjestelmiin. Olenkin harkinnut jonkinmoisen vedenpitävän pussin hankkimista jo useampanakin vuonna, mutta tänä vuonna sitten sattumalta tuli vastaan niin halpa vaihtoehto, etten voinut enää olla kokeilematta.

Teknikmagasinet on käsittääkseni ruotsalainen lähinnä sekalaista elektroniikka gadgettia ja -rojua kaupitteleva miesten lelukauppa, josta aina silloin tällöin löytyy ihan käyttökelpoistakin kamaa. Ja niin myös tälläkin kertaa löytyi tämä "Waterproof Bag"-nimeä kantava keltainen pussukka. Kokoa tällä pussilla on 20 litran verran (todellisuudessa suljettuna kokoa riittää noin keskikokoisen ämpärin verran) ja hintaa inasen alle 10 euroa. Keltainen pussukka suljetaan näille vesitiiviille pusseille tyypillisellä rullaustekniikalla ja lukitaan kiinni pikalukolla. Mukana tulee myös olkahihna, jonka lukot tosin näyttivät olevan sellaista luokkaa, että tuskin 1-2 reissua kauemmin kestävät. Tästä saa kuitenkin varmasti varsin pätevän repun työmatkoille, kun kipaisee pussille vaikkapa varustelekasta muutamalla eurolla sotilastasoisia kantohihnoja vaikka parikin kappaletta. Ja onhan minulla itselläkin kaapit väärällään erilaisia irtohihnoja.

Waterproof Bag @ Teknikmagasinet