Satuloita Viragoon

Jo pitkään on mieli tehnyt yksiosaista satulaa Viragoon, mutta saatavuus tällaisille satuloille on ollut tehdasvalmisteisena älyttömän huono. Jokin japanilainen firma teki kyllä toivotun mallista satulaa, mutta useamman sadan hintalappu ei paljon naurattanut, eikä saatavuuskaan Eurooppaan päätä huimannut. Säännöllisesti olenkin koittanut etsiä uusia vaihtoehtoja satulaksi, mutta eipä ole löytynyt.

Nyt kuitenkin onnisti. Tänään googlettelu tuotti tulosta eBayn suunnalta ja silmiin osui ilmeisen tuore italialainen firma nimeltään Panebianco, joka valmistaa tilauksesta matalia satuloita useampaankin pyörään. eBayssä perussatula lähtee 159 euron hinnalla (+35e postikulut), mikä on jo todella kohtuullinen hinta. Firman omat sivut toimivat vähän heikosti, mutta kun sain sivut toviksi toimimaan, näytti siellä samainen satula lähtevän 140 euron hinnalla. Lisäksi sivuilta on mahdollista tilata erilaisia kustomointeja satulaan, saatavilla mm. parin kympin hinnalla eri värisiä nahkoja, viidellä kympillä maltanristi- tai pääkallografiikkaa (OMG OMG!) satulan pintaan, jne.

Ja tuo kuvathan kertoo kaiken olennaisen: satula näyttää aivan käsittämättömän hyvältä ja silti takana istuvalle jää vielä hyvin tilaa. Kun kevään suunniteltu lomareissu on ohitse, niin menee tämä satula kyllä hyvin suurella todennäköisyydellä tilaukseen.