Lisää retroa päähän

Eräs kuva Pinterestissä
Ja nyt viimeistään varmasti jokainen lukija myös ymmärtää, että tuo retrovillitys on iskenyt myös minuun. Oikeastaan se ei varsinaisesti ole "iskenyt" vaan salakavalasti vaivihkaa jostain takavasemmalta korvasta ryöminyt sisään. Paskiainen.

Ihastuin joku aika sitten hyvin retroihin kuplavisiireihin erään kuvan Pinterestissä myötä ja sittemmin on tullut niitä ihasteltua ja ihmeteltyä netissä enemmänkin. Vähän suoraan sanottuna harmittaa, kun päädyin viime talvena ostamaan tuon nykyisen avokypärän (joka on tosin tietysti komein avokypärä ikinä), jossa ie neppareita ole visiirille. Toisena vakavasti harkittuna vaihtoehtona kun silloin MP13-messuilla oli tämä nyt esittelemäni kypärä: Biltwell Bonanza. Ja kun puhutaan tästä Bonanza-kypärästä, ei oi ohittaa myös sen umpikypäräsisarta.

Biltwell tunnetaan ehkä paremmin moottoripyörien kustomointiosien valmistajana, kyseisen valmistajan listalta löytyy mm. satuloita, risereitä, ohjaustankoja, kahvoja, jne. Biltwell on tuonut kuitenkin jo jonkin aikaa sitten markkinoille myös kaksi kypärämallia: Gringo nimeä kantavan umpikypärän sekä avokypärän, joka kantaa siis nimeä Bonanza. Molemmat potat ovat hyvin retrohenkisiä ja yksinkertaisia, kummassakin kypärässä kun ainoana lisukkeena on nepparit visiirin kiinnittämistä varten. Ei siis liikkuvia osia, joita voisi rikkoa. Ei kovin nykyaikaista, mutta hei: ei se olisi retroa, jos tyylin takia ei olisi jouduttu tekemään vähän kompromisseja käytettävyydessä.

Valinnanvaraa näissä kahdessa kypärässä löytyy värien osalta, Gringoa kun saa 5:ssä (mattana musta ja titaani, kiiltävänä musta, oranssi ja vintage valkoinen) ja Bonanzaa jopa 8:ssa (mattana musta, viininpunainen ja titaani, kiiltävänä musta ja vintage valkoinen sekä flakena vihreä, punainen ja rootbeer) värissä. Molemmat kypärät ovat DOT-hyväksyttyjä. Lisävarusteena kumpaankin kypärään saa kuplavisiirin suoraan Biltwelliltä, värivaihtoja visiirille löytyy runsaasti kirkkaasta aina keltaiseen ja peilivisiiriinkin asti.

Tarkempaa tietoa ja koko värivalikoimat on saatavilla Biltwellin sivuilta.