Sieltä se vaan vääjäämättä tulee

...seuraava ajokausi nimittäin. Vielä olisi jonkin verran kuitenkin tehtävä ennen kuin pieni (ja toivottavasti musta) bobberini pääsee taas viilettämään villinä ja vapaana pitkin teitä. Asioiden eteen on kuitenkin jo tehty hieman asioita.

Otin tänään yhteyttä pulverimaalaajaan, johon olin yhteydessä viime syksynä. Syksynä sovittiin 150 e hinta tankin ja takalokarin hiekkapuhallukselle ja maalaukselle. Katsotaanhan onko hinta vielä sama tähän aikaan vuodesta.

Ihan pelkästään mattamustana pyörä olisi kuitenkin vähän tylsähkö, niinpä pitää miettiä tässä vaiheessa ihan tosissaan erilaisia vaihtoehtoja pyörän graafiselle ilmeelle. Vaikka ideoita on tässä pyörinytkin paljon, yksi idea on viime aikoina ollut yli muiden: nk. warhawk maalaus toteutettuna teippauksena. Warhawk-maalaus on siis toisen maailmansodan aikana tunnetuksi tulleen P-40 lentokoneiden tyypillinen graafinen modifikaatio, jossa koneen moottorin ilmanottoaukon ympärille maalattiin hain suu ja silmä (ks. kuva). Ikonimaiseen asemaan noussut maalaus on esiintynyt sitten populaarikulttuurissa jos jonkinmoisessa muodossa, ompahan tuo sama graafinen naama nähty myös esimerkisi Super Mario Bros pelisarjoissa. Ajattelin alunperin tehdä kokonaan maalauksen itse kerrosteippaamalla 3M:n teippejä, mutta edullisemmaksi (ja varmasti huomattavasti paremman näköiseksi) tulee näemmä tilata teippisarja valmiina printattuna vinyyliteippinä eBaystä. Vaihtoehtojahan on paljon ja hintahaitari sen mukainen. Parin-, kolmenkympin nurkilla kuintenkin näyttää olevan suurin osa vaihtoehdoista, parhaimmat printattuna tosiaan 3M:n autoteippausvinyylille. Kun nyt siis saan vain vahvistuksen maalarilta, että osat voi viedä maalattavaksi, lähtee teippauksetkin samalla tilaukseen.

Sitten onkin enää oikeastaan jäljellä öljyjen ja kahvakumien vaihto. Öljyt odottavat kotona, joskin uusi öljynsuodatin pitää vielä hakea, kahvakumit taas odottavat asentajaansa auton keskikonsolissa. Niin, ja tietysti yksi vilkun lamppu pitää vaihtaa, mutta sehän hoituu tuon takalokarin irroittelun yhteydessä.