Speed and Strength: moottoripyörävarusteita asenteella


Harvoin tulee vastaan mitään varustevalmistajaa, jonka valikoimasta löytyisi omaa estetiikantajua miettyttäviä tuotteita enemmän kuin kaksi. Tämä on toki ymmärrettävää, painottuuhan moottoripyöräily enemmän noihin katu- ja matkapyöriin ja sitä kautta myös varusteet ovat pääsääntöisesti vähän, no, ei niin hienoja. Nyt kuitenkin löytyi valmistaja, jonka valikoimassa on enemmänkin vähintäänkin hienoja varusteita.

Amerikkalainen Speed and Strength on suhteellisen tuore tulokas moottoripyöräilyvarustevalmistajien joukossa. 2009 perustettu yritys valmistaa kuitenkin jo ikäänsä nähden varsin laajaa mallistoa, joka kattaa kaikki moottoripyöräilyvarusteet takeista ja housuista aina kenkiin ja kypäriin asti. Eikä mallisto rajoitu pelkästään custom-kuskeille suunnattuihin varusteisiin, vaan joukosta löytyy omat varusteensa myös muilla kulkineilla liikkuville.

Eniten ehkä huomiotani herätti tuo ajotakkiosasto heidän sivustollaan, tuotevalikomasta kun löytyy mm. kevlarilla vahvistettua flanellipaitaa, olka- ja kyynärsuojilla varustettuja huppareita sekä mm. muutamaakin erilaista farkkutakkia. Ja varsin yllättävää on, että varusteet ovat jopa ihan kohtuullisen hintaisia. Farkkukankainen täyssuojattu ajotakki lähtee noin kahdensadan dollarin hinnalla, nahkatakin kun puolestaan saa halvimmillaan 250 dollarilla.

Kypärävalikoimassa on mukana niin avokypäriä kuin myös adventure/MX- ja umpikypäriäkin ja kaikki tietysti vähän räväkämmillä ja tyylikkäämmillä tekstuureilla. Kypäristä löytyy erikseen myös naisille suunnattu valikoima, jossa tektuurit ovat hieman hillitympiä.

Naisille löytyy myös ihan oma mallistonsa vaatteita ihan täydeltä skaalalta ja varsinkin takkien saralla löytyykin varsin pätevän näköisiä varusteita myös kauniimmalle sukupuolelle.

Harmikseni en löytänyt ainakaan pikaisella etsimisellä mistään Euroopasta Speed and Strengthin jälleenmyyntiä, joten mikäli näitä varusteita halajaa, pitää niitä jenkeistä tilata.

Speed and Strength webbisivu