Kausi auki (nyt ihan virallisesti)

No niin! Nyt se olisi kausi avattu ihan virallisestikkin. Vaikkei pahemmin noita kilometrejä eilen mittariin kertynytkään, on pyörä sentään kotiutettu. Sinänsä harmi kuitenkin, että joutuu odottelemaan sitten niitä kunnollisia ajolenkkejä vähän pidempään, koska talvilomareissu häämöttää jo ihan parin päivän päässä eikä sinne mennä kaksipyöräisellä.
Eilen siis sain aikaa öljyjen vaihtamista varten ja oikeastaan viime hetkellä sitä sainkin, pyöräni säilytyspaikassa kun kuumoteltiin tallin pesusta johtuvalla siirtokehoituksella. Pesu tietenkin tapahtuu talvilomani aikana jolloin en ole edes samassa maassa pyörän kanssa, joten pyörä olikin saatava tallista pois.

Öljynvaihdossahan vastaan tuli pieni ongelma viimen: innoissani kunnolla kiinni vääntämäni ruuvit öljynsuodattimen kopassa olivat sitten kiinni mallilla "pysyvä", ristipääkantojen muljuessa käyttökelvottamaksi niitä availlessa. Mistä siis apu? No apuhan todellisuudessa löytyi jo talvella alle 10:n euron hintaisesta ruuvinpoistotyökalusta, joka oli jopa automekaanikon koulutuksen saaneelle siskonpojalleni täysin uusi tuttavuus. Laite on hyvin simppeli: kovateräksestä tehty noin parin tuuman mittainen tappi on varustettu toisesta päästä pienellä poranterää muistuttavalla jyrsinpäällä, jolla porataan ensin ruuvin kantaan kartiomainen reikä. Toisessa päässä taas on hieman sahalaitaisesti varustettu kartiomainen ja vääränkätisillä kiereillä varutettu pää, joka sitten ruuvataan akkuporakoneella kiinni porattuun reikään. Jos omistaisin kunnollisen akkuporakoneen, olisi kone varmasti vääntänyt myös ruuvin auki, mutta eihän toki Clas Ohlsonilta ehkä 10 vuotta sitten ostettu akkuporakone toki enää jaksa vääntää (lieneekö jaksanut ikinä), joten avuksi piti ottaa jakari. Sillähän sitten ruuvit lähtivätkin siististi pois.

Uudet ruuvit ovatkin sitten torxeja. Eipähän pyöristy kannat enää. Ainoastaan etummainen pultti on nyt normaalilla kuusiokannalla, koska pultti oli hieman erikoisen mittainen (6Mx90mm) eikä sopivaa pulttia löytynyt läheisestä K-raudasta torxina tai muutenkaan. Viritelmän lopputuloksena tämä pultti korvattiin siis normaalilla kuusiokantaisella 6Mx100mm pultilla, johon laitettiin sitten väliin muutama rikka.

Siskonpojan krapulaa helpottaaksemme kävimme vielä pyörähtämässä vähän ostoksilla, kunnes oli sitten aika ajella sekä pyörä että auto kotipihaan. Reitti kulki Kehä I:stä pitkin, jossa sainkin osakseni suuren määrän katseita ohittavien ja ohitettujen autojen matkustajilta. Lieneekö syynä sitten pyörän nykyinen ilme?

Nykyisestä ilmeestä puheenollen: pientä muutosta tuli tehtyä myös ulkonäköön. Emäntä kun harvemmin kyydissä istuu, päätin poistaa toistaiseksi sissybarin selkänojatyynyn. Tuohan on suunnattoman helppo sitten tarvittaessa palauttaa paikoilleen, se kun on kiinni neljällä puuruuviilla.

Semmoista nyt tällä erää. Seuraavan viikon aikana ajelut jäävät vähän vähemmälle, vaikka moottoripyöräilyyn liityviä juttuja saattaakin olla edessä talvilomareissun lomassa. Suunnitteella on ainakin visiitti legendaariseen Ace Cafe'hen ;)