Ensikosketukset Bobster Ingintereihin


Kirjoitin jokin aika sitten tilaamistani Bobster Igniter ajolaseista. Silloin en ollut vielä laseja saanut käsiini, joten nyt onkin aika kertoa näistä hieman lisää, kun lasit ovat olleet käytössä muutaman kerran.

Ensivaikutelma lasit käteen ottaessa on varsin laadukas. Lasien runkohan ei siis ole muovia, vaan jotain jäykähköä, kiilloitettua kumia, jonka takia lasien rikkominen on asetta haastavampi homma. Sivuissa olevat hihnan kiinnikkeet tosin ovat muovia ja veikkaankin, että jos jostain niin tästä kohden nämä lasit hajoavat.

Olin hieman hämmentynyt ihan ensikokeilusta, kun fotokromaattiset linssit eivät tuntuneet tummenevan autossa kunnolla. Empä tiedä sitten mistä johtui, ehkäpä fotokromaattisuuttakin pitää herätellä henkiin muutaman kerran, mutta sunnuntaina todella kirkkaalla kelillä lasit tummuivat jo ihan normaaliin aurinkolasitummuuteen. Lasit reagoivat myös suhteellisen nopeasti valon vaiheluun: yllä olevaan kuvaan koitin saada vähän demoefektiä tummentamalla toisen linssin auringonvalossa, mutta kun sain aseteltua lasit kuvaamista varten paperille, oli linssi jo vaalentunut lähes kokonaan takaisin. Tämä on erittäin hyvä asia, kun ajatellaan esimerkiksi tunneliin ajamista.

Ignitereitä on hieman haukuttu ahtaiksi päähän. Itselle lasit istuvat kuitenkin hyvin silmäkuoppiin ollen erittäin mukavat, jos remmiä ei laita liian kireällle. Linssien välinen, nenän ylittävä silta oli kuitenkin hieman ongelmallinen: koska minulla on silmien välissä lävistys, ei lasit asettuneet oikein kunnolla paikoileen. Ratkaisin ongelman kuitenkin hyvin helposti. Tein siltaan pienen korotuksen huonekaluihin tarkoiteutusta tarrahuovasta ja nyt lasit istuvat päähäni myös nenän kohdalta täydellisesti ilman, että lävistyskoru törröttäisi jostain oudosti ulkona.

Hintaansa nähden ovat Bobsterit varsin pätevät ajolasit. Näkymä on kirkas ja fotokromaattinen tummentuminen juuri oikealla asteella ja oikealla nopeudella. Suosittelen.