Podit pois: osa 2

Toissapäivänä kotiin saavuttuani eteisessä odotti lappu postista. Seurantakoodista ei voinut erehtyä, RR[numeroita]TW kertoi paketin tuleen Taiwanista. Siltä suunnalta kun ei nyt tällä hetkellä muita paketteja odoteltu, tiesin paketin sisältävän tuon uuden ilmanpusarin. Siispä fillaroinnin jäljiltä pikainen suihku ja sitten kiireenvilkkaa postiin.

Ja siellähän se oli, metallinharmaa tötterö. Powerfilteriksikin jotkut näitä kutsuvat. Kokometallinen filtteri 50mm reijällä. Juuri se komponentti, mikä tarvitsen korvatakseni ilmanpusaripodin.

Toissapäivänä ei kuitenkaan ollut sellainen päivä, että olisin kerinnyt pyörää räpeltämään, siispä vasta eilen pääsinkin pyörän kimppuun. Teoriassa tuo podin poistaminen ja uuden filtterin laittaminen ei pitäisi olla kovinkaan kummoinen juttu, joten en uskonut homman vievän kovinkaan paljon aikaa. Oikeastaan suurin murhe oli tuo vasemman puoleinen podi sekä sen sisällä oleva kaasarin lämmittimen anturin ja podin väliin asennetun tupakansytytinpistokkeen uudelleensijoittelu.


Ilmanputsaripodin poistaminen oli juuri niin vaivaton operaatio kuin toivoinkin, aikaa vierähti kahden ruuvin aukaisemiseen ja uuden putsarin asennukseen noin ehkä kaksi minuuttia. Toisen puolen podikin lähti vaivattomasti irti avattuani sen ensin ja irroiteltuani anturin sen sisältä. Sijoitteluongelmakin oikeastaan rakesi kuin ihan itsestään: jätin nyt toistaiseksi ainakin podin kiinnitysraudan paikoilleen ja sijoittelin tupakansytyttimen sen väliin. Ei ehkä kaunein ratkaisu, mutta tulevaisuudessa tulen siirtämään koko pistokkeen todennäköisesti lähemmäs ohjaustankoa, joten tämä tilapäisratkaisu saa palvella siihen asti. Anturin tungin johtoineen tankin alle, jonne se katosi näkymättömiin.

Ja tältä se nyt näyttää kokonaisuutena. Mielestäni pyörä on taas asteen kevyemmän näköinen ja tyylikkäämpi. Oliko tuosta uudesta "powerfilteristä" tehon puolesta jotain merkitystä, sitä en osaa varmaksi sanoa. Vähän paremmin tuntui tavalliseen verrattuna pyörä kuitenkin lämpiävän aamulla ja ehkä inasen paremmin vastaavan kaasuunkin.