Uudet vilkut kiinni

Uudet vilkut saapuivat viime viikolla ja pitihän ne sitten saattaa kiinni myös pyörään viikonlopun aikana. Ennen kiinnittämistä piti kuitenkin hieman tutkia vilkkujen sisuskaluja. Vilkun avaaminen osottautuikin hieman työlääksi: vilkussa on lasi kiinni yhdellä ruuvilla, se jää toki hienosti sisäpuolelle, kun vilkun asettaa pyörään paikoilleen, mikä tekee ruuvin aukaisemista paikallaan todella vaikeaa. Tokihan tuon vilkun irroittaminen ei ole kovinkaan paha homma ja tehtävissä jopa tien päällä, kunhan mukana on vain jakoavain. Vilkun lasin irroittaminen oli myös vähän työlästä, mutta puukolla avittaen se toki lähti irti. Polttimo on toki syvällä vilkussa, sen irroittamiseksi pitää irroitella vielä yksi johto ruuvi, jonka jälkeen polttomon saakin sitten vedettyä pohjansa kanssa ulos vilkun rungosta. Vähän työlästä, mutta tuskimpa noita tarvitsee hirveästi vaihdella.

Siispä toimeen: vanhat vilkut irti ja uutta tilalle. Hommahan on varsin simppeli ja tehty jo kertaalleen ennenkin, joten noin puolentunnin (ja parin rikotun liittimen) jälkeen uudet vilkut olivatkin paikallaan. Yksi ongelma tosin tuli vastaan: koska näissä vilkuissa polttimot ovat ainoastaan 10W, rele vilkuttaa vilkkuja varsin taajaan. Tämähän on toki ratkaistavissa vastuksien hankkimisella ja sellaiset menivätkin hankintalistalle mahdollisimman lyhyellä hankita-ajalla.

Hyvältähän ne näyttävät, vaikka itse sanonkin. Etupäässä tosin nuo ovat ehkä vielä vähän orvon näköiset, mutta eiköhän sekin korjaannu, kun jossain välissä saan etupään osat sekä lampun maalattua mustaksi.