Retrohenkisyyttä päähän

Retrohenkisyys on ollut itselleni iso juttu viimeisen parin vuoden ajan silloin, kun puhutaan moottoripyöräilystä. Takaraivossa kutkuttelee haave SR400:sta, vanhanmalliset kypärät ja ajovarusteet saavat aikaiseksi sellaista "Oooh!"-fiilistä.

Yksi tyylikkäimmistä (tai no, varsin rappioromanttisesti retrohenkisen tyylikäs) kypäristä on tuo vanha Bellin Moto 3 umpikypärä. Ihan heti en tosin lähtisi 70-luvulla valmistettua kypärää enää liikenteessä käyttämään, mutta nyt se ei enää ole edes tarpeellista: DMD:n Racer kypärä on varsin suora kopio tuosta legendaarisesta kypärästä nykyaikaisin turvallisuusstandardein.

Kyseessä on taas jälleen kerran kyprärä, jonka ominaisuudet ovat varsin rajalliset: umpikypärä ilman mitään ylimääräistä säätöä tai aukkoa. Värivaihtoehtoja on simppelit kaksi: mattamusta ja mattavalkoinen. Valmistajan värivalikoimahan suorastaan huutaa kustomoimaan näitä kypäriä ja kun alla on mattamusta väri, ei kustomointiin tarvitse välttämättä kuin maalitussin tai purkin maalia ja siveltimen. Kätevämpihän ottaa sitten käteensä kynäruiskun ja sitten onkin jo taivas rajana. Itse kuitenkin valitisisin sen piirtämisen, saahan silläkin ihan hienoa aikaiseksi, vai mitä olette meiltä?Kypärä DMD:n sivuilla