Renkaiden vaihtoa


Tulipahan sitten viime viikonloppuna vihdosta viimein käytyä vaihdattamassa renkaat pyörään. Ohessa kuvat vanhoista renkaista, alkoivat ollakkin pikkuhiljaa vaihtokunnossa. Eturenkaassa oli paikkapaikoin kulunut kuvio kokonaan pois ja takarenkaassakin oli noin milli kuviota jäljellä. Hieman vanhat ja kovettuneetkin nakit olivat, paistoleima takarenkaassa kertoi renkaan olevan vuodelta 2008, eturengas taas oli puolestaan vielä parisen vuotta vanhempi.

Uudet kumithan tilailin sieltä täältä (kotimaasta, en muista tarkalleen mistä) ja kumit ovat odotelleet kellarissa parisen viikkoa. Etsiskelin paikkaa lähiseudulta renkaiden vaihtoon ja lopulta päädyinkin taas Roihupellon Rengas Oy:n palveluihin; sieltä kun olen saanut hyvää palvelua tähänkin asti.

Eturenkaan vaihto oli ammattimiehellekkin hieman haastava proggis, kun rengas ei mennyt sitten koneisiin kapean vanteen takia. Käsipelillä vaihdettuna sitten saikin vaihtaja pari reikää aikaiseksi renkaaseen, jotka tosin paikkasi ihan ilmaiseksi. Putsasipahan vielä vanteenkin pahimmista ruosteista; yhden pinnan välistä oli vettä ilmeisesti vähän päässyt vanteen sisään ja hieman ruostetta muodostumaan.

Takarenkaan vaihto sujuikin sitten huomattavasti nopeammin, ehkä noin varttitunnissa. Palvelu oli tälläkin kertaa loistavaa ja tulenkin varmasti jatkossakin rengashommien kanssa käyttämään kyseistä firmaa.

En ole vielä pahemmin ehtinyt uusia renkaita testailemaan, mutta nyt yhden työmatkareissun perusteella voin sanoa, että tuntuma tiehen parani huomattavasti. Mukava parannus siis ajettavuuteen.

Vielä pitäisi renkaita hieman piristää tussaamalla tekstit kiekoista. Valkoisten maalitussien saatavuus on vaan hieman nihkeä joka paikassa. Pitää kesälomalla varmaan suunnata Biltemaan.