Tänään taas tien päälle

Taas on kesä ja kesäinen ilmakin. Tänään olisi tarkoitus taas lähteä tuonne synnyinseuduilleni viettämään hieman viikonloppua hyvässä seurassa. Ajoa siis tiedossa tänään parisensataa kilometriä ja sen saakin sitten näemmä ajella kunnon helteessä: matkan varrelle on luvattu lähemmäksi kolmekymmentä astetta lämmintä.

Pakkasin kuitenkin mukaan ajovermeet. Parempihan ne on olla mukana sitten, jos sää muuttuukin. Päälle en niitä kuitenkaan tänään aio laittaa, helteessä kun täysnahkaan pukeutuneena on vähintään perseestä ajella. Paketista tuli varsin tiivis, kuten kuvasta näkyy. Saisi tosin olla vielä vähän paksumpi; ihan ei yltä nojatessa ajamaan. Pitää varmaan hakea repunpohjalle siksari bisseä, että saan selkänojan ajomatkaksi.

Töihin päästyäni huomasin unohtaneeni napata autosta tupakansytytinlaturin mukaan onneksi sentään varalaturi on matkassa, mutta sen toiminta on ollut viimesen vuoden ajan vähän satunnaista. Teoriassa pitäisi kyllä laitteissa akun riittää, varsinkin kun matkalle ei navigaattoria tarvitse.