Uutta liiviä

Tulipahan tilattua uusi liivi. Oli oikeastaan tarve uudelle farkkuliiville ihan arkikäyttöön uhrattuani vanhan liivin punk- ja vaihtoehtokulttuurin alttarilla (ihan ei ehkä niittejä täynnä oleva liivi ole se paras mahdollinen työvaate). Tutkiskeltuani vaihtoehtoja tuli hyvin pian selväksi, että perus farkkuliiveissä on huutava pula taskuissa, joissain "muotiliiveissä" on jopa rintataskut pelkää kosmetiikkaa. Tarve oli kuitenkin hieman monikäyttöisemmälle liiville, joten hyvin pian aloinkin katselemaan sitten moottoripyöräliivejä.

Jafrumin sivuilla on varsin kattava valikoima erilaisia farkkuliivejä, mutta yli 50€ postikulut hieman ahdistavat; varsinkin, kun paketti tulee jenkeistä ja pitää maksaa vielä tullitkin päälle. Samaisia liivejä löytyy kuitenkin onneksi myös muualta internetistä.

Päädyin nyt tähän Milwaukee Denimin mustaan "SOA"-liiviin. Tuo nimihän tulee aika vahvasti siitä, että liivi on saman mallinen kuin Sons Of Anarchy tv-sarjassa, poikkeuksena tietysti tässä materiaalina farkkukangas.

Hieman hintavaksihan tuo liivi tulee, postikuluja oli tässäkin päälle 30 euroa ja kokonaishinta ennen veroja ja tulleja oli siinä 90 euron korvissa. Tähän sitten paiskastaan vielä päälle tullin tariffi ja verot, niin hinta nousee päälle 120 euron. Mutta rahalle saa kyllä vastinetta.

Liivissä on taskuja ja paljon. Normaalien sivu- ja rintataskujen lisäksi liivistä löytyy myös nk. gunpocket sekä lompakkotasku sisältä. Lisäksi liivissä on mesh-vuori, joka siirtää lämpöä ja pitää liiviä viileämpänä kesällä ja lämpimämpänä talvella. Kaiken kruunaa vielä sivunyörit, jotka mahdollistavat liivin kireyden säätämisen vähän pallomahaisemmallekkin.

Kyseistä liiviä löytyy ainakin Amazonista ja eBaystä, eli jos kiinnostusta löytyy, niin sieltä suunnalta.

Kirjoittelen taas hieman lisää, kun liivi on saapunut. Odotus on kuitenkin rasittavan pitkä, arvioitu toimitusaika on noin parin viikon päässä.