Puhelin takaisin tankoon

Puhelin on itselleni tarpeellinen olla käytännössä aina näkyvillä ajaessa. Jo pelkästään kellon katsomiseen vaivattomasti sijoitus on hyvä olla näkyvällä paikalla, muista jutuista nyt puhumattakaan. Puhelin toimii prätkällä ajaessa samalla myös navigaattorina, musiikkisoittimena, kypäräradiona ilman kantomatkaongelmia, jne.

Puhelimen kiinnittäminen turvallisesti tankoon on kuitenkin hieman haasteellista: suurin osa puhelintelineistä on yleismallisia ja siten varsin rimpuloita. Moiseen laitokseen ei kiinnosta kyllä pätkääkään laittaa kallista puhelinta, se kun tuskin pysyy tangossa tärinän takia. Toinen vaihtoehto taas on sitten suljettava, koko puhelimen ympäri tuleva "teline", mutta näissä taas ongelmana on, että puhelimen näytön päälle tulee muovikalvo, joka vaikeuttaa puhelimen käyttöä huomattavasti. Nykyään tuo pussimainen ratkaisu on myös siinä mielessä tarpeeton, koska kaikki järkevät nykypuhelimet ovat vesitiiviitä eivätkä tarvitse sen takia lisäsuojaa.

Tilasin talvella AliExpressistä oikeastaan polkupyörää varten maastopyöräilyyn tarkoitetun tankotelineen puhelimelle, mutta on sanomattakin selvää, että olihan tuo pakko testata myös moottoripyörässä. Ja tämähän tuli testattua sitten oikein kunnolla.

Teline on kokonaan alumiinia ja kiinnittää puhelimen tankoon kiristämällä ruuvia, joka tuo puhelinta paikallaan olevat hampaat lähemmäksi toisiaan. Hampaisiin tuli mukana myös pehmusteet, mutta kokemksesta olen huomannut, että tuollaiset pehmusteet lähinnä lisäävät puhelimen tippumisen riskiä, eikä alumiinirunkoinen puhelimeni ainakaan näitä kaivannut.

Puhelin on oikein tällaisella kiinnitettynä tangossa kuin paikalleen pultattuna. Ei tärise, ei heilu ja kaadettuani pyörän vappuaattona tuli myös havaittua, että pysyy hieman rajummissakin tilanteessa paikallaan.

Sen verran jämäkkä laitos, että pitänee tilata myös toinen. Siihen fillariin. Tämä jäi prätkään.

Linkki tuotteeseen