Lisää bassoa!

 


No eihän ne "nuhaiset" JBL:t hattuhyllyllä tietenkään riittäneet. Houkutus hankkia merkittävästi lisää bassoa oli kovin suuri, mutta budjetti ei päätä huimannut. Yllätys kuitenkin oli, että pienelläkin budjetilla sitä tuntuu käytettynä saavan.

Selailin "ihan vaan vähän" Tori.fi:tä subbarin toiveessa. Silmään pistikin yllättäen JBL:n GT-Basspro12 aktiivisubbari, josta oli melkoisen epäilyttävä hintapyyntö: 50 euroa. No, aivan sama, syteen tai saveen; ilmoituksessa lupailtiin laitetta toimivaksi. Ja äkkiähän sen todentaisi vaikka ostopaikalla, kun piuhat olivat edellisen omistajan jäljiltä jo valmiina takarontissa.

Siispä tuumasta toimeen ja tiistaiaamuna viestiä myyjälle. Myyjä sieltä vastailikin varsin pian ja sovittiin, että menisin iltapäivällä katsomaan subbaria. Iltapäivä tuli ja kurvasinkin 'Ludella kohti Martinlaaksoa Vantaalla. Hämmennys oli ehkä hienoinen, kun subbaria kaupittelikin keski-ikäinen nainen. Homma alkoi kuitenkin käydä vähän loogisemmaksi, kun hän kertoi, että subbari oli tullut pari vuotta sitten tyttärelle ostetun auton mukana, mutta koska auton takaronttiin ei paljon muuta mahtunut, laite oli irroiteltu.

Testasin laitteen nopeasti paikanpäällä ja noin viiden minuutin räpeltämisellä basso jylisikin läpi lähiseutujen. Jep, se toimii! Löin myyjälle 50 euroa käteen ja kiitin kauniisti. Poistuin paikalta bassonjylinän saattelemana. Nauroin koko matkan kiertoreitin kautta kotiin: ihan naurettavan hyvä soundi nyt autossa siihen sijoitettuun 125 euron budjettiin nähden.

Havaitsin pienimuotoisen ongelman 'Ludessa, kun olin menossa kotiin päin ja pysähdyin röökille. Mukana oleva auton avain ei oikein tahdo totella virtalukossa. Paniikki olikin aikamoinen, kun en meinannut saada autoa käyntiin. Pienen avaimen ravistelun virtalukossa jälkeen pääsin kuitenkin liikenteeseen ja päätin suunnata kotiin hakemaan toisen avaimen; auton mukana avaimia tuli kolme. Jostain syystä kuitenkin unohdin koko homman (bassolla ei varmaan ollut mitään tekemistä tämän kanssa) ja suuntasin nokkani Itäkeskuksen Puuiloon tarkoituksena hakea puhelimen laturille johto. Puuilon pihassa olinkin taas saman avainonglman äärellä.

Saatuani auton käyntiin hain sitten sen toisen avaimen kotoa. Johan toimi paremmin. Loppuilta menikin sitten bassotykin antimista nauttien ystävän kanssa pienellä roadtripillä.

Tässä vielä pieni video siitä, miten ihmeellisesti wunderbaum heiluu The Chemical Brothersin tahdissa.