Huulta vanteisiin

 


Nyt kävi näin. Piti oikeastaan odotella kevääseen vanteiden katselua, mutta jotenkin sitä vaan harhautuu päivittäin katselemaan milloin mitäkin tuohon 'Ludeen. Bongasin tänään melkoisen asialliset JDM-vanteet oikealla pulttijaolla, mutta kun kaverilla käydessä piti näyttää niitä nettivaraosasta, olikin kyseiset vanteet ilmeisesti menneet jo kaupaksi.

Mut onni onnettomuudessa, kuten sanotaan. Silmään osui nämä huulivanteet. Oikeastaan täsmälleen sellaiset, kun olen suunnitellutkin kesäkumeille. Kokoa 16" eli sen tuuman verran nykyisiä enemmän, eli kun haetaan noin suunnilleen samanlaista halkaisijaa, voidaan renkaan profiilia tiputtaa yhden kokoluokan verran 65 profiilista 55 profiiliin. Vanteet olivat myynnissä renkaineen kohtuulliseen 125e hintaan. Jos jotain olen tässä oppinut autojutuista, niin nopeat syövät hitaat ja jos löydät jotain kivaa käytettynä, osta se heti. Siispä välittömästi soittoa näistä ja ystävällinen Pena sanoikin, että pallot ovat vielä myynnissä. Ilmoitus oli jätetty toki tänään.

Ei muuta kuin vaatteet niskaan ja kohti Lohjaa, missä vanteet olivat. Reippaan tunnin ajelun päästä ja vähän paikkaa etsittyämme pääsimmekin Penan luo ja hoidimme kaupat pikaisesti pois alta. Pena olisi myynyt varmaan kaiken, mitä kämpästä lähtee, jos oltaisiin oltu tarpeeksi kauan. Eipä lähtenyt kuitenkaan mitään muuta mukaan.

Siinä ne nyt ovat: Barzetta Volante 16x7" vanteet. Leveyttä on tosiaan sen verran, että renkaiden leveyttäkin voi kasvattaa sen pari senttiä, nyt päällä on melkoisen huonot 205 leveät kiekot, jollaisilla ne myös tullaan korvaamaan vielä kevään aikana, joskin profiilia tiputetaan kyllä 65:sta 55:een.

Ensi viikolla pitikin mennä muutenkin motonettiin, samalla sitten vannepesua matkaan ja hinkkaamaan pallot puhtaaksi. Sitten vahaa päälle niin eiköhän ne ala näyttämään melkoisen hyvältä.