sunnuntai 10. tammikuuta 2021

Kylmä sauna

 


Hondat ovat kuulemma melkoisen lämpöisiä talviautoja. Ainakin näin olen kuullut. Ja ovathan ne, ainakin kun lämppärin pistää täysille ja puhaltamaan kuumaa. Ja jos lämppäri toimii...

Tässä viime päivinä on 'Ludeen ilmestynyt hieman näin talvella häiritsevä ja samalla aavistuksen kryptinen ongelma. Lämmityslaite tuntuu puhaltavan, kun auto on täysin kylmä ja tekee sitä siihen asti, kunnes auton sammuttaa. Sen jälkeen, kun auton käynnistää uudellelleen, lämmityslaite ei lähde pyörimään. Lämmintä vuotaa läpi sen verran kyllä, että lasit pysyvät auki 10 asteen pakkasessa auton ollessa liikkeellä eikä sisällä tarvitse toppatakkia, mutta paikallaan ollessa tietenkin lasit menevät huuruun.

Valitsin vian selvittelyyn ehdottomasti parhaan mahdollisen ajankohdan. Ulkona sataa lunta ja on pimeä. Led-käsivalaisinkin temppuilee. Ei siis ihan parhaat mahdolliset olosuhteet tutkia vikaa.

Tarkastettuani sulakkeet irroittelin asianmukaiset releet (ja samalla myös moottorin flektin releen, joka näyttää olevan samanlainen) ja testasin niiden toimivuuden prätkän akulla ja yleismittarilla. Näyttävät toimivan. Tämä oli oikeastaan vähän yllätys, koska oletin vian olevan releessä. Siispä metsästys sai jatkua.

Päädyin mittaamaan virrat myös puhaltimen moottorille tulevasta johdosta. 14,2V, eli virta näytti ihan normaalilta. Ihmetys olikin melkoisen suuri: vika on mitä ilmeisemmin puhaltimen moottorissa. Ilmeisesti moottorissa on joku lämpörele tai jotain, joka estää moottoria enää käynnistymästä, kun se on lämmin. Tai sitten kyseessä on vaan kosketushäiriö. Tiedä nyt sitten. Kallistun kuitenkin jälkimmäisen puoleen, koska napakka kopautus ruuvimeisselin peräpäällä moottorin koppaan sai moottorin iloisesti hyrähtämään taas käyntiin. Pitänee nyt seurailla, auttoiko tämä tai auttaako koputtelu myös jatkossa.

Ei nyt oikein kovinkaan kivaa, jos talviautossa ei toimi lämmitin. Vika on kuitenkin jossain tuossa moottorissa, joten eiköhän se ratkea, kun tilaa uuden moottorin.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Search

Sisällön tarjoaa Blogger.
#1300 #auto #cruisailu #kaupat #koeajo #kupla #kupla #1300 #auto #volkswagen #kaupat #koeajo #kustomointi #laturi #polttoaine #volkswagen 1300 270 3D-tulostus 535 801 Ace Cafe air ajokertomukset ajolasit ajovarusteet amazon anime asennus audio auto autokoulu Bashan beetle Bell bensaletkut bensapumppu biltema blogit Bobster Bolt Bonneville bug Bullit detailing Dinli disco DMX dokumentti elektroniikka elokuva esittely exodus flekti H-D halkeama hanskat Harley-Davidson harrastetoiminta HD hifi hiilet hionta honda huilu huippunopeus huolto huppu hylätty Icon igniter ilmanpustari ilmansuodin ilmastointiteippi ilmaus Indian instagram intake irroitus iskunvaimentimet jarrut jbl jesari jumissa jäähdytin Jäähdytys kaasari kaasuvaijeri kahvalämmitin kahvat kaikki hajoaa kaiuttimet kannentiiviste kansipahvi katsastus kaupat kerrospukeutuminen kesärenkaat ketjut kevät kiinnitys kirjat kirjoittajat kokoontumisajot koneteräsharja korjaus ktm kuljetus kupla kuplavisiiri kustomointi kuvat kypärä kypärät kytkin käsijarru Laakeri laki lasikuitu lataus laturi Lauge Jensen laukut leikkaus liikenne liikennevirasto lisävalot lisävarusteet Lontoo lämmitin lämmitys maalaamo maalaus maali matka matkakertomukset mattamusta messut miitti moottoripyörä moottoripyörät motonet mugen musta myyminen Mönkijä nettivaraosa nopeus oheistuotteet ohjaustanko ohjelmat onnettomuus ostokset paketti pakkaaminen pakoputki pakosarja pehmuste personointi perän jäykistäminen pesu photoshop pirkkala plus katsastus pohjamaali poliisi polttoaineensyöttö posti prelude prototyypit puhelin puhelinteline pulverimaalaus puskuri raidetangon pää raidetanko ram ram cold air intake rattaat rekisterikilpi rengasventtiili renkaat reppu retro roadtrip saappaat sadekeli satula scifi sissybar sisusta sisävalot sivustot sr400 srv250 Street Street 500 Street 759 strut styling subbari subwoofer sukat sukka suprine suutin sytytystulppa sähkö sähkömoottoripyörä säätö takaratas talvi talvivarusteet tankorukkaset tapahtumat tarra tarvikkeet. tavarateline tcm tee-se-itse tehoputki teippaus tekniikka tiedotus Toukoajot Triumph tuning turvallisuus tyyny työkalut ultraäänipesuri uutiset vaatteet vaihdekeppi Vaihto vakuutukset valot vanne vanteet varaosat varusteet varustelu venttiilihattu verkkokaupat vian etsintä vianetsintä viankorjaus videot vilkut Virago viritys visiiri volkswagen vultus vw xs650 xv250 xv950 Yamaha yccf yksisarvinen ylikuumentuminen änkkäri äänentoisto äänenvaimennin öljyproppu öljyvaihto

Kirjoittaja

Copyright Pärinää 2012