AutomiittiTalviloma saapui ja jotain tekemistä olisi keksittävä. Nuorempi siskonpoika, Tuukka, oli tulossa tänne viettämään talvilomaa ja koska jätkä on juuri täyttämässä 18, autot luonnollisesti kiinnostavat kovasti. Ajatuksena olikin lähteä ainakin hieman ajelemaan ja viikon aikana hieman myös roplata autoa.

Perjantai-illan huumaan löysimmekin ohjelmaa: Tuned Cars Meeting oli järjestämässä pk-seudun nurkilla automiittiä. Tuukka harrasti hieman salapoliisityötä ja melkoisen äkkiä saimmekin selville, missä miitti oli menoillaan. Letka oli juuri lähtenyt Mätsälästä ja päätimmekin ottaa letkan kiinni Lahden moottoritien varressa.

Eipä ollut vaikea bongata letkaa. Kun parisensataa autoa oli tullut vastaan, pääsimme koukkaamaan letkaan sekaan. Suuntana oli Sipoonlahden Neste ja matelimmekin letkan mukana jonkin aikaa. Eräät liikennevalot kuitenkin näyttivät jakavan letkan kahtia toisen puolikkaan jatkaessa matkaa kohti Kehä 3:sta ja toisen koukatessa kohti Nikkilää. Suuntasimme itse Nikkilän kautta kohti miitin pääpistettä.

Olimme perillä Nesteellä ennen pääletkaa muutaman muun auton kanssa. Valisimme sopivan parkkipaikan isolta kentältä ja jäimme odottamaan pääletkan saapumista. Noin kymmenen minuutin odottelun jälkeen autoja alkoikin valua yhtäjaksoisena virtana. Parisataa autoa ei oikein pitänyt arviosta paikkaansa ja miitin käyttämässä kommunikaatiosovelluksessa huudeltiinkin järjestäjien taholta, että miittiin osallistui nelisensataa(!!!) autoa. 

Hulina kentällä oli aikamoinen. Autoja oli jos jonkinmoisia, mutta yllätyksekseni silmääni ei osunut yhden yhtä Preludea. Automme käänsi ihan kivasti ohikulkijoiden katseita. Odottakaahan vaan, kun tuo kellarissa oleva paketti on kiinni.

Miitin loppuessa porukka alkoi hajoamaan eri suuntiin. Kommunikaatiojärjestelmässä huudeltiin porukkaa Inex Partnersin parkkipaikalle ja sinne lähdimme myös suuntaamaan. Paikanpäällä olikin melkoisesti sakkia ja viihdyimme mestoilla toista tuntia ihmetellen ohilipuvia autoja.

Olihan tämä mielenkiintoinen kokemus ja tulee varmasti lähdettyä toistekkin tämmöiseen. Ensikerralla voisi varustatua vähän paremmin esim. kameralla.