Töttöröö!


Noniin: töttöröö! Talvi on kiusannut tässä hieman harrastusta, kun kupla hordaa tallia, joten ram cold air intake, eli tuttavallisemmin rämmi, on saanut odottaa asennustaa tässä jo tovin ajan. Nyt kuitenkin keväinen aurinko on hellinyt meitä muutaman päivän ajan ja olemmekin Tuukan kanssa puuhanneet vähän kaikenlaista auton kimpussa. Ihan ensimmäisenä oli vuorossa rämmin asennus.

Asennus on melkoisen simppeli: koko ilmanputsari putkistoineen irti ja rämmi tilalle. Jokin omituinen letku näytti koneen kyljestä kulkevan ilmanputsarin kanavaan (älkää kysykö mikä), mutta rämmin mukana tuli myös tätä varten uusi letku. Tuukka sijoitteli letkun paikoilleen, kun itse öljysin vapaavirtaussuodattimen käyttökuntoon aamulla motonetistä hakemallamme Motulin ilmansuodatinöljyllä.

Ainoana haasteena oikeastana oli, että mistä kohden rämmin putki oli tarkoitus muuten ripustaa pellin alle. Mukana tuli kyllä mystinen ripustusrauta, mutta missään kohden ei sille kiinnityspaikkaa ollut putkessa. Lopulta päädyimme tekemään siitä "hyllyn" putken alle, jossa sen nyt kannattelee sitä alapuolelta. Tulihan siitä ainakin hienon näköinen.
Kun rämmi oli paikallaan, oli aika testata sitä. Soundit olivat kyllä todella mielenkiintoiset jo paikallaankin. Ja sitä ääntähän tässä nyt lähinnä haettiin.Pesimme vielä uudet vanteet valmiiksi odottelemaan kesärenkaiden saapumista postissa.Tilasin nimittäin nyt uudet kesäkumit ja tässä sitä nyt sitten odotellaankin kovasti jo lumien sulamista.