Graafista suunnittelua

 


Minullahan on historiaa graafisen suunnittelun puolelta ihan ammatillisestikkin ja yksi ammateistani liittyy vahvasti graafisen materiaalin tuottamiseen. Siksipä aika usein lähes kaikki omistamani esineet saavat jonkin näköistä ulkonäön muokkausta; tykkään, että asiat näyttävät omaltani.

Nythän pyörä on niinsanotusti blankko eli missään pyörässä ei ole minkäänlaista grafiikkaa; ei pyörän merkistä tai mallista kertovia logoja tai mitään muutakaan. Mulla on tässä parin vuoden aikana ollut vähän sekalaisia ajatuksia siitä, millaista grafiikkaa voisi tuohon pyörään tehdä, mutta kuten aika useiden suunnitelmienkin kanssa, ne elävät kunnes ovat toteutettu.Vaikka pyörän väriksi valikoituikin keltainen lähinnä omien mieltymyksieni takia, on alusta asti kulkenut yhtenä vaihtoehtona hyödyntää Yamahan historiaan liittyvää Speedblock grafiikkaa tankissa. Olisi sinänsä hauskaa käyttää tuota taannoin Yamahan urheilullisempia laitteita korostavaa grafiikkaa ei-niin-urheilullisessa viragossa. Samalla se ehkä toimisi hieman graafisena vitsinä Sportster-mallisen tankin kanssa viitaten tosiaan tuohon HD:n pikkupyörään urheilullisella teemallaan. Tavallaan tässä olis todella paljon ajatusta mukana.


Toisena vaihtoehtona oon kovasti miettinyt tämän yllä olevan grafiikan käyttämistä. Grafiikka on omaa käsialaani jokusen vuoden takaa ja kyseinen variantti piti tulla alunperin kuplan kylkeen teipattuna. Kuplan kanssa nyt yhteiselo ei koskaan päässyt siihen kustomointiin asti ja homma jäi toteuttamatta. Nyt tää olis kuitenkin mahdollista toteuttaa sitten tuohon pyörän tankkiin, mut tää olis tietysti pakko teipata ja pitäis sitten löytää joku mesta, joka näitä teippauksia tekee ilman, että niitä pitää heti teetättää 100 kappaletta. Tankin grafiikka jää nyt toistaiseksi mietittäväksi ja ratkeaa varmaan vasta, kun sitten päätän repäistä ja toteuttaa jonkun ideoistani.

Jotain oon kuitenkin päättänyt ja se on tuo ensimmäisenä oleva kuva. Se saattaa hieman vielä vaatia hienosäätöä, mutta kyseesä on eräänlainen monogrammi pitkään nimimerkkinäni palvelleesta kirjainyhdistelmästä. Kyseisestä tekstistä löytyy myös mm. tatuointi niskastani ja löytyyhän se myös esim. tämän blogin osoitteesta. Tämä olis tarkoitus maalata käsin pyörän takalokariin tasaisele osalle yläpinnalle. En ole vielä päättänyt lokarin väriä, mutta teksti tulee olemaan sitten se toinen vaihtoehto: joko lokarin ollessa musta, keltainen tai toisin päin. Tämä edustaa musta sitä personointia parhaimmillaan.

Suunnitelmia on siis paljon tämänkin suhteen ja ne varmasti löytävät uomansa, kun niille antaa aikaa.