DealExtremen ihmeellinen maailma

DealExtreme.com/dx.com on sitten ihmeellinen paikka. Kyseessähän on hongkongilainen kaikenlaista gadget-sälää myyvä verkkokauppa, joka toimittaa kaikkialle maailmaan ostokset ilman postikuluja. Laatu ei yleensä päätä huimaa, joskin positiivisiakin yllätyksiä on tullut vastaan. Myös perustarpeiden (kuten usb-piuhojen yms.) tilailuihin DX:ää on vaikea voittaa ainakaan hinnan puolesta.

Vannoutuneena gadget-friikkinä olen tilaillut tuolta jos jonkinlaista sälää pidemmän aikaa, sälä kun ei tunnu maksavan siellä yhtään mitään. Nyt kuitenkin ajattelin ottaa kokeiluun DX:n kauppaaman moottoripyörään tarkoitetun varashälyttimen. Noiden halvempien hälyyttiminen kohdalla kun Suomesta saatavatkaan eivät laadulla häikäise, mönkijästäkin poistin lopulta halpishälyttimen sen alettua ikääntyessään huutelemaan ilman mitään järkevää syytä.

Tuommoinen nyt siis tuli tilattua. Myynnissä tuolla on niin halvempia kuin kalliimpiakin malleja, mutta täytyy rehellisyyden nimissä myöntää, että ominaisuuksien erotessa speceissä niin vähän toisistaan, valintaan vaikutti lähinnä tuo Yamahan logo kaukosäätimissä ":D". Kotimaasta hankittuun edelliseen hälyyttimeen verrattuna DX:n laite tarjoaa backup patterin, joka vaikeuttaa havaittavasti hälyyttimen disablointia.

DX ei ole kovin tunnettu nopeasta toimituksesta, mutta ilmaiselta toimitukselta ei kai voi muuta vaatiakaan. Pelkäsin jo, että joudun odottelemaan varashälytintä kuukausitolkulla (pisin toimitusaika on itselläni tuolta tilattaessa ollut muistaakseni neljän kuukauden luokkaa), koska tilaus meni backorder tilaan (eli: ei varastossa, odotellaan tuotetta saapuvaksi valmistajalta), mutta nyt näyttääkin paketti olevan jo pakkaustilassa ja lähtee kokemuksen mukaan parin päivän sisällä. DX on kyllä viimeisen vuoden aikana skarpannut reilusti toimitusten kanssa johtuen osittain varmaan pitkäksi venyneiden toimitusten aiheuttamasta postaustulvasta heidän foorumeillaan.

Nyt sitten vaan odotellaan mitä tulevan pitää. Kirjottelen jatkossa hieman lisää tuosta varashälyttimestä, sen asentamisesta ja toiminnasta, kun sen aika tulee.

DealExtreme