Talven säädöt osa 2, eli lisää palikkaa tilaukseen

Noin, eli nyt sitten lähti takalyhty tilaukseen Saksasta. Ja kun olen lampun saanut, lähtee sitten siitä takalokarista pätkä ja vanha takavalo pois. Jos sitä bobber-ilmettä saisi sitten haettua vähän paremmin. Vähän vielä mietityttää tuo takavalon sijoittaminen. Toisaalta tekisi mieli laittaa valo takalokariin, mutta taas toisaalta se olisi varmasti hieno kilpitelineeseenkin kiinnitettynä. Pitää tutkia asiaa takemmin, kun takavalo saapuu.

Huomasin myös viikonlopun pitkähköllä autoreissulla, että vanha puhelimen autolaturi ei jaksa pöhistä enää riittävästi, että lataisi puhelinta, kun käyttää navigaatiota ja kuuntelee musiikkia samaan aikaan. Pistimpä siis Kiinasta tilaukseen 4 kappaletta puhelimen latureita, hintaa näille tuli hieman alta 10 euroa yhteensä.

Yhtenä mielenkiintoa herättäneenä asiana mainittakoon Helsingin Kaupunkiverstas, missä voivat helsinkiläiset käydä leikkimässä mm. tarraleikkureilla ja 3D-tulostimilla. Tarraleikkuri tulee varmasti hyödylliseksi siinä vaiheessa, kun mopo on saanut uuden värin ja 3D-tulostimellekin olen jo vähän kehitellut ideoita hyödynnettäväksi mopon ulkonäössä. Jälkimmäisen ensimmäinen mielestäni toteuttamisen arvoinen idea liittyy nopeusmittariin, lähinnä mittarin peittävän kuoren muodossa. Toteutus on tosin tällä hetkellä vielä vähän vaiheessa, kun nuo mallintamistaidot ovat asteen verran ruosteessa. Mutta mielenkiinnolla kyllä odotan, että saan jotain mallinnettua ja käytyä tulostamassa tuolla, tulostaminen kun on sen verran halpaa (40 senttiä/tuloste), että ihan harjoitusmielessäkin on pakko mennä asiaa kokeilemaan.